Addition to Beverly Hills Residence
Beverly Hills, California 2013

This addition transforms the formal language of Southern California’s midcentury ranch to construct a dynamic spatial environment of pitched roof surfaces. Four planes, sloped in opposite directions, are seamed together to modulate programmatic volumes and site relationships. These volumes compress in plan to draw exterior space into the center of the addition and reduce the scale of project from the adjacent street and yard. Apertures are located to draw occupants and views along folded walls and toward the landscape beyond.



murmur principal:
Heather Roberge

 

View from Existing Residence © Nico Marques, Photekt

View of Front Facade © Nico Marques, Photekt

View into Studio from the Walkway © Nico Marques, Photekt

View from Studio © Nico Marques, Photekt

Formal development diagram  

2nd Floor Plan  

View from Pool © Nico Marques, Photekt