Logo
×
×
Project Info


A Room with a View

Los Angeles, California 2017

periscope n.
a tubular optical instrument containing lenses and mirrors by which an observer obtains an otherwise obstructed field of view.

By inserting a periscope between the existing and the new portions of the house, this project incorporates an expansive view of an adjacent hillside into a house situated in a decidedly flat location in Eagle Rock. This optical device reflects glimpses of the landscape along with the subtly changing hues of the Los Angeles sky into the master bedroom, adding an ever-changing atmosphere to the space. In doing so, a new asset is added to a property that is otherwise declined the luxury, and economic benefit, of a view.

A sectional transition between the existing raised floor and the slab-on-grade addition separates the sunken master bedroom from the raised common space yard and invites movement between the kitchen, patio, backyard, and guest house while providing a discreet separation of private and communal zones. A ceramic tile façade wrapping around the outdoor patio and incorporating the rear wall of the guest house distinguishes the addition from the existing home and creates an outdoor living room and redefined limits of its domestic space.

murmur: Heather Roberge
Photos © Nico Marques, Photekt




murmur | 6404 Hollywood Blvd. Suite 329, Los Angeles, CA 90028 | 323.382.0191